Welcome

Messages

Beyond


Links
Tomodachi | Friday, August 17, 2012



Assalamualaikum..

Of the people I know.
Come, I wanna tell you about someone :) Baru je kenal awal thn ni, tp insyaAllah ukhuwwah fillah abadan abada. Atiqah Adrus. Sangat sporting and punya personaliti tersendiri. Hihi. Best kawan dgn dia ^^

Weekend before balik raya tu, ktorg join program belia kat Dataran Kemerdekaan. Pastu pegi kat Masjid Negeri kejap. Waktu tu ktorg tgh rushing sbb kena gather balik kat dataran tu, bila naik lif nmpk ade dua budak dalam lif. Sorg budak ala2 anak Arab, terus keluar dr lif, tinggalkn yg bdk kecik dlm lif.

Ingtkan tu adik dia, tp sebenarnya tak. Bdk Arab tu tak reti bhsa melayu, haha. guna english je lah ngn dia. dia ckp bdk laki tu yg ikut dia. So ktorg pun tktau nk buat ape. Tp Atiqah yg start approach bdk tu , tnya2 dia psl parents dia and all. Bdk laki tu sesat rupanya. Ktorg bwk la dia skali , Atiqah siap dukung dia. Bila lalu sebelah gerai kt bwh tu, belikan lg mainan ngan gula2. Serious, sgt lah penyayang. If it was me, I would never think to do all those things. Maybe I would just head to the counter and inform the officer there. Haha :P

Ktorg pegi kt counter tp tkleh buat announcement or anything because they're all busy preparing for iftar. Okeee ._. kemon what should we do?! Lepas tu we went round the area until that boy suddenly point to a place. Kitorg cuba lah pegi tempat tu, mana tahu dia ingt tmpat parents dia kt mana kan. Hee. Alhamdulillah, lepas tu dia terus jumpa mama dia kt area tu.

Haha. So that's the thing. I think I've found too many people that amazed me. Despite their hardship, they actually achieved more things than we do. Anyhow, let's just do our best in everything we do!

That's all for now :) Have a lovely day, Ramadhan kareem, Allahu akram!




Credits: Steffanie|Tutorials|Tumblr inspired layout